اثر جایگزینی آرد باقلا (Vicia faba) با آرد سویا بر رشد، فراسنجههای خونی و بیوشیمیایی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 1, Volume 3, Issue 4 - Serial Number 9, 1393, Pages 1-13 PDF (707.78 K) | ||
| Authors | ||
| امینه زارع تبار1; فرید فیروزبخش* 2; حسین رحمانی1; حسین اورجی1; خسرو جانی خلیلی1 | ||
| 1دانشگاه علوم کشاورزی ساری | ||
| 2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| Abstract | ||
| اثر جایگزینی آرد باقلا با آرد سویا در 4 سطح جایگزینی (15 ،30 ،45 و 60 درصد) در ماهی قزلآلای رنگینکمان (0/09±12/5 گرم) به مدت 7 هفته بررسی شد. نتایج نشان داد که تا 30 درصد جایگزینی سویا با آرد باقلا تأثیر منفی بر روند رشد ماهی نداشت، ولی در تعداد گلبول قرمز و درصد هماتوکریت بین تیمارها و گروه شاهد اختلاف معناداری مشاهده شد (p<0/05). بیشترین تعداد گلبول قرمز(0/23±2/03) و هماتوکریت (1/52±44/3) در تیمار 15 درصد مشاهده شد. بررسی فراسنجههای بیوشیمیایی خون بیانگر عدم اختلاف معنادار در میزان کلسترول، پروتئین کل، آلبومین و گلوبولین در تیمارها با گروه شاهد بود(0/05≥p). بیشترین میزان گلوکز (22/2±139/04) و تریگلیسرید (11/8±323/54) در تیمار شاهد مشاهده شد که اختلاف معناداری با تیمار 15 درصد آرد باقلا نداشت. این مطالعه نشان داد که افزودن 30 درصد آرد باقلا به جیره ماهی قزلآلای رنگینکمان، تأثیری منفی بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونی و بازماندگی ماهیان ندارد. | ||
| Keywords | ||
| آرد باقلا; قزلآلای رنگینکمان; فراسنجههای خونی; رشد | ||
|
Statistics Article View: 255 PDF Download: 60 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 19,927,329 |
| PDF Download | 16,078,345 |