تاثیر استفاده از سطوح مختلف پوسته پسته (Pistacia vera) بر رشد و برخی خصوصیات بیوشمیایی و خون شناسی ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 2, Volume 3, Issue 2 - Serial Number 7, 1393, Pages 13-24 PDF (406.01 K) | ||
| Authors | ||
| عیسی ابراهیمی درچه; جواد معتمدی تهرانی* ; سید امیرحسین گلی; فریبا شفیعی حسن آبادی; ابراهیم متقی; احمدرضا پیرعلی | ||
| دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
| Abstract | ||
| تأثیر پوسته پسته سبز در سطوح صفر، 5/1، 5/4، 5/13 و 27 درصد از وزن جیره بر عوامل رشد و خصوصیات بیوشیمیایی و خون شناسی ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 58/0± 03/27 گرم در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و 3 تکرار و در هر تکرار 14 قطعه ماهی انجام شد. در پایان هشت هفته تغذیه، از هر تکرار 4 قطعه ماهی به صورت تصادفی خونگیری شد. نتایج حاصل تفاوت معناداری (05/0>p) را در نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی تیمار27 درصد پوسته نسبت به دیگر تیمارها نشان داد. هیچگونه اختلاف معناداری در خصوص مقدار آلبومین، گلوبولین، تریگلیسیرید و گلوتامیک اگزالواستیک ترنس آمیناز بین تیمارها مشاهده نشد. مقادیر پروتئین کل (15/0±76/2 گرم در دسیلیتر)، آنزیم لاکتات دهیدروژناز (26/44±2139 واحد بینالمللی در لیتر)، آلکالین فسفاتاز (4/21±9/331 واحد بینالمللی در لیتر)، گلوتامیک پیرویک ترنس آمیناز (82/17±407 واحد بینالمللی در لیتر)، هموگلوبین (7/0±73/8 گرم در دسیلیتر) و درصد هماتوکریت (28/2±33/33) در ماهی تغذیه شده با جیره 27درصد در مقایسه با تیمار شاهد اختلاف معناداری از خود نشان دادند (05/0>p). بهطور کلی، استفاده از سطوح بالای پوسته پسته در جیره غذایی اثر نامطلوبی بر رشد و عوامل سلامتی ماهی قزلآلای رنگینکمان داشت. | ||
| Keywords | ||
| پوسته پسته; قزل آلای رنگین; فنول; شاخص بیوشیمایی خون | ||
|
Statistics Article View: 216 PDF Download: 81 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,815,601 |
| PDF Download | 16,006,975 |