کارایی آمینهای بیوژن در ارزیابی کیفیت ماهی کپور (Cyprinus carpio) هنگام نگهداری در یخ | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 2, Volume 2, Issue 4 - Serial Number 5, 1392, Pages 11-21 PDF (337.93 K) | ||
| Authors | ||
| علی حمزه1; سید ولی حسینی* 2 | ||
| 1دانشگاه | ||
| 2دانشگاه تهران | ||
| Abstract | ||
| نگهداری ماهی حتی در شرایط سرد نیز منجر به تغییراتی کیفی ناشی از جدا شدن پپتیدها و اسیدهای آمینه شده و در اثر فعالیت باکتریها تبدیل به آمینهای بیوژن بهعنوان ترکیبات مضر میشود. در این مطالعه شش آمین بیوژن (پوترسین، کدورین، اسپرمین، اسپرمیدین، تیرامین و هیستامین)، در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) 16 روز نگهداری شده در یخ در پنج فاصله زمانی (0، 4، 8، 12، 16 روز) اندازهگیری شد. نتایج نشان دادند که در کل دوره نگهداری پوترسین و کدورین مقادیر بالاتری را نسبت به دیگر آمینها داشتند و برای ارزیابی کیفیت ماهی کپور مناسب بودند. مقادیر اسپرمین و اسپرمیدین دارای نوسان بودند و مقادیر آمینهای خطرناک هیستامین و تیرامین، در کل دوره نگهداری پایینتر از حد مجاز بودند، بنابراین نمیتوانند بهعنوان عامل ایجادکننده خطر در ماهی کپور مطرح باشند. | ||
| Keywords | ||
| آمین بیوژن; کپور معمولی; کنترل کیفیت | ||
|
Statistics Article View: 181 PDF Download: 53 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,443,863 |
| PDF Download | 17,553,731 |