اثر ناپلیوس آرتمیا ارومیانا غنی شده با روغن بزرک بر رشد و بازماندگی لارو ماهی سورم Cichlasoma severum | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 1, Volume 2, Issue 3 - Serial Number 4, 1392, Pages 1-15 PDF (218.63 K) | ||
| Authors | ||
| عیسی ابراهیمی درچه* 1; جواد معتمدی تهرانی2; امیر حسین گلی3; پریا اکبری4; علی نظام الاسلامی2 | ||
| 1دانشیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان | ||
| 2دانشجوی کارشناسی ارشد، تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان | ||
| 3استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان | ||
| 4استادیار، گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی، چابهار | ||
| Abstract | ||
| اثر ناپلیوس آرتمیا ارومیانا غنی شده با روغن بزرک در قالب طرح کاملاً تصادفی با دوتیمار غذایی (1) ناپلیوس آرتمیا و (2) ناپلیوس آرتمیای غنی شده با روغن بزرک در 3 تکرار (هر تکرار 80 قطعه لارو با میانگین وزنی 3 میلی گرم) بر رشد، بازماندگی و ترکیب اسید های چرب لاشه لارو ماهی سورم (Cichlasoma severum) ارزیابی شد. نتایج اولین زیست سنجی (18 روز پس از شروع آزمایش) نشان دهنده تفاوت معنادار (05/0>p) در بازماندگی بچه ماهیان تغذیه شده با تیمار یک (29/0±87/81%) نسبت به تیمار دو (62/1±83/68%) بود، ولی تفاوت معناداری در شاخصه های رشد مشاهده نشد (05/0p>). نتایج حاصل در پایان 18 روز دوم آزمایش تفاوت آماری معناداری را در شاخصه های رشد و میزان بازماندگی بین تیمار یک (09/1±82/97) و تیمار دو (34/1±16/91) نشان داد (05/0>p). نتایح همچنین نشان داد که این ماهی می تواند اسیدهای چرب خانواده 3n- را به EPA و DHA تبدیل کند. | ||
| Keywords | ||
| رشد̜; بقا̜; ماهی سورم | ||
|
Statistics Article View: 163 PDF Download: 67 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,560 |
| Article View | 19,406,675 |
| PDF Download | 15,848,012 |