تاثیر سطوح پروتئین و نسبتهای مختلف کربوهیدرات به چربی در روند رشد و ترکیب بیوشیمیایی لاشه فیل ماهی جوان پرورشی (Huso huso) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 5, Volume 2, Issue 1 - Serial Number 2, 1392, Pages 55-70 PDF (316.64 K) | ||
| Authors | ||
| میرحامد سیدحسنی* 1; محمود محسنی2; حمید رضا پور علی3; محمد علی یزدانی ساد اتی4 | ||
| 1کار شناس تغذیه انستیتو تحقیقات ماهیان خاویاری دکتر دادمان | ||
| 2کار شناس پژوهشی انستیتو بین المللی تحقیقات ماهیان خاویاری دکتر دادمان | ||
| 3مربی پژوهشی انستیتو بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان | ||
| 4رئیس بخش تکثیر و پروش انستیتو بین المللی تحقیقات ماهیان خاویاری دکتر دادمان | ||
| Abstract | ||
| آزمایشی در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی متعادل به روش فاکتوریل (4×4) با 4 سطح پروتئین (35، 40، 45 و 50 درصد) هر یک با 4 سطح کربوهیدرات به چربی (1/7، 1/4، 1/1 و 0/8) به مدت 108 روز بر رشد و ترکیب شیمیایی لاشه فیلماهی جوان (4/33±891/9 گرم) انجام شد. در پایان دوره آزمایش اختلاف معناداری در شاخصهای رشد (متوسط وزن و ضریب رشد ویژه) ماهیان تغذیه شده با جیرههای حاوی 35، 40 و 45 درصد پروتئین مشاهده نشد (0/05<P). در سطوح یکسان پروتئین با کاهش نسبت کربوهیدرات به چربی از 1/7 به 1/1 کارایی رشد (وزن نهایی و ضریب رشد ویژه) و راندمان غذا دارای اختلاف معنادار آماری نبودند (0/05<P). بیشترین پروتئین لاشه در ماهیان تغذیه شده از تیمارهای حاوی نسبت کربوهیدرات به چربی 0/8 و 1/4 مشاهده شد (0/05>P). همچنین بالاترین چربی لاشه در ماهیان تغذیه شده از نسبت کربوهیدرات به چربی 0/8 مشاهده گردید (0/05>P). مقایسه تیمارهای 1/4 و 1/1 نشان داد ماهیان تغذیه شده از تیمار 1/4 از مقادیر بالاتر NPU (درصد پروتئین خالص جذب شده) نسبت به ماهیان تغذیه شده از تیمار 1/1 برخوردار بودند (0/05>P). براساس نتایج حاصل میتوان اذعان کرد که جیره غذایی حاوی 35% پروتئین، 26% کربوهیدرات و 18% چربی با نسبت کربوهیدرات به چربی 1/4 جهت دستیابی به حداکثر رشد، در تغذیه فیلماهی 891 تا 2000 گرم نسبت به سایر تیمارها مطلوب تر میباشد. | ||
| Keywords | ||
| پروتئین; رشد; فیل ماهی; نسبت کربوهیدرات به چربی; ترکیب لاشه | ||
|
Statistics Article View: 250 PDF Download: 101 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,436,512 |
| PDF Download | 17,551,442 |