اثرات سطوح متفاوت گلوکان بر شاخص های رشد، ترکیب شیمیایی بدن و میکروبیوتای روده ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) انگشت قد | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 4, Volume 2, Issue 1 - Serial Number 2, 1392, Pages 43-54 PDF (466.77 K) | ||
| Authors | ||
| رودابه روفچایی* 1; سید حسین حسینی فر2; عباسعلی زمینی3; محمد صیاد بورانی4; حسن مقصودیه کهن5; مریم فئید6 | ||
| 1پژوهشکده آبزی پروری آبهای کشور | ||
| 2گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 3استاد دانشگاه | ||
| 4مسئول کارگاه سردآبی کشور | ||
| 5کارشناس تغذیه پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی | ||
| 6پژوهشکده آبزی پروری | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه اثرات استفاده از مکمل غذایی تجاری هاپلایت به عنوان محرک ایمنی و رشد با ماده مؤثر گلوکان (10/5% آلفا، 23/6% بتا) به نسبتهای صفر، 0/5، 1، 1/5 و 2% در جیره بچه ماهی سفید بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و میکروبیوتای رودهای بررسی شد. 25 عدد بچه ماهی با میانگین وزنی 0/06± 1/15 گرم به مخازن 100 لیتری که تا80 لیتر آبگیری شده بود، منتقل شد. طول دوره بررسی 60 روز بود و هر 15 روز یک بار زیست سنجی می شدند. غذادهی سه بار در روز و تا حد سیری انجام می شد. میانگین اکسیژن، pH و دما طی بررسی بترتیب 0/1± 0/5 میلی گرم بر لیتر، 0/2± 7/8، 0/11±24/4 درجه سانتیگراد بود. نتایج بررسی عوامل رشد نشان داد بچه ماهیان تیمار 0/5 و 1% بالاترین افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و وزن نهایی را داشتند که اختلاف معناداری با تیمار شاهد داشت (0/05>P). همچنین تعداد کل باکتریها و لاکتوباسیل های روده ای در تیمار 0/5% افزایش معناداری در مقایسه با سایر تیمارها داشت (0/05>P). نتایج این مطالعه بیانگر این است که استفاده از گلوکان در دوران اولیه زندگی با میزان مناسب، سبب بهبود رشد و تغییر ترکیب میکروبیوتای روده ای بچه ماهی سفید می شود. | ||
| Keywords | ||
| رشد; ماهی سفید; گلوکان; میکروبیوتای روده | ||
|
Statistics Article View: 210 PDF Download: 83 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,436,501 |
| PDF Download | 17,551,442 |