افزایش هدایت گرمایی بلادر و محاسبه تاثیر آن بر تغییرات دمایی تایر در فرایند پخت | ||
| پژوهش های کاربردی مهندسی شیمی - پلیمر | ||
| Article 6, Volume 3, Issue 3 - Serial Number 9, 1398, Pages 93-105 PDF (942.22 K) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| Authors | ||
| مهدی شیوا* 1; محمد لاخی2; احمد سلیمانی3 | ||
| 1هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند | ||
| 2دانشگاه بیرجند-دانشجوی کارشناسی ارشد | ||
| 3شرکت کویر تایر | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش استفاده از پودر حاوی آلومینا و سولفات آلومنیوم تولید شده بر هدایت گرمایی فرمول لاستیک بیوتیل پرشده با دوده مورد استفاده در آمیزه بلادر پخت تایر مورد مطالعه قرار گرفته است. پرکننده فوق به مقدار 1.5 قسمت وزنی به آمیزه بلادر افزوده شد. آمیزه ها در مخلوط کن داخلی تهیه و رفتار پخت، خواص مکانیکی، زمانمندی و خواص هدایت حرارتی آنها اندازه گیری گردید. برای تعیین ضریب نفوذ حرارتی لاستیک از روش غوطه ور سازی نمونه با ابعاد مشخص در حمام روغن و شبیه سازی کامپیوتری انتقال حرارت با استفاده از یک رویکرد حدس و خطا استفاده شد. مشاهده شد ضریب نفوذ حرارتی آمیزه فوق از متوسط 10-7 m2/s 1× به متوسط 10-7 m2/s 1.3× افزایش مییابد، بدون آنکه خواص مکانیکی و زمانمندی این آمیزه تغییر چندانی کند. در ادامه با انتخاب یک هندسه ساده شده از نیمرخ تایر در شرایط نزدیک به شرایط پخت تایر و با شبیهسازی رفتار انتقال حرارت دو بعدی در نرم افزار ABAQUS تاثیر این افزایش در ضریب نفوذ حرارتی بلادر بر تغییرات دمایی قسمتهای داخلی تایر مورد مطالعه قرار گرفت. مشاهده شد دمای نقاط مختلف تایر با افزایش در هدایت گرمایی لاستیک بلادر تحت تاثیر قرار گرفته و افزایش مییابد، لذا پتانسیل مناسبی برای کاهش زمان پخت تایر فراهم آورده می شود. | ||
| Keywords | ||
| بلادر; پخت ناهمدما; ضریب نفوذ حرارتی; تاریخچه دما-زمان; آلومینا; رویه تایر | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 182 PDF Download: 97 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,431,474 |
| PDF Download | 17,549,948 |