شناسایی و رتبهبندی عوامل شکست رستورانهای زنجیرهای در بحران کووید-19 با استفاده از روش بهترین- بدترین | ||
| پژوهش های مدیریت منابع سازمانی | ||
| Article 1, Volume 11, Issue 3, 1400, Pages 1-20 PDF (376.52 K) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| Authors | ||
| حیدر احمدی1; محمد عصاریان* 2; زهرا ایزدی3 | ||
| 1استادیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده کسبوکار و اقتصاد، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران. | ||
| 2دانشجوی دکتری مدیریت استراتژیک، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران. | ||
| 3دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت استراتژیک، دانشکده کسب و کار و اقتصاد، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران. | ||
| Abstract | ||
| هدف: این مقاله قصد دارد مهمترین عواملی را که باعث شکست رستورانهای زنجیرهای در بحران کووید-19 میشود، با رویکرد مبتنیبر منابع شناسایی و اولویتبندی کند تا بتوانند تصویری روشن از این عوامل برای عبور از چالشهای این بحران داشته باشند. روش: روش این پژوهش از نوع آمیخته و جامعه آماری این پژوهش رستورانهای زنجیرهای هستند که در مرحله اول که بهصورت کیفی انجام شده است، پس از بررسی مقالههای گذشته و شناسایی تعدادی عوامل، برای صحتسنجی آنها و یافتن عوامل دیگر با خبرگان مصاحبه صورت گرفت، خبرگان بهصورت هدفمند از میان مدیران و مشاوران رستورانها انتخاب شدند و عوامل شناساییشده در سه گروه مدیریت، فرهنگ و منابع دستهبندی شدند، با استفاده از آزمون t میانگین عوامل بهدست آمد و در مرحله دوم که بهصورت کمی انجام شده است، با طراحی پرسشنامه با استفاده از روش بهترین- بدترین مقایسه زوجی بین شاخصها انجام و عوامل رتبهبندی شدند. یافتهها: نتایج نشان داد که عامل عدم انعطافپذیری بهعنوان زیرمجموعه فرهنگ با وزن 0/155 در درجه اول اهمیت قرار دارد، پس از آن عامل عدم بهرهوری با وزن 0/140 بهعنوان زیرمجموعه مدیریت و درنهایت عامل کاهش سرمایهگذاری با وزن 0/042 بهعنوان زیرمجموعه منابع قرار دارند. | ||
| Keywords | ||
| بحران; روش بهترین- بدترین; رویکرد مبتنیبر منابع; شکست کسب وکارها; کووید-19 | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 1,282 PDF Download: 671 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,452,380 |
| PDF Download | 17,557,094 |