بررسی تجربی تاثیر استفاده سیال غلیظ شونده برشی در ساختار ساندویچ پانل های هسته لانه زنبوری بر جذب انرژی در بارگذاری ضربه سرعت پایین | ||
| مهندسی مکانیک مدرس | ||
| Article 3, Volume 23, Issue 9, 1402, Pages 531-541 PDF (756.86 K) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| DOI: 10.22034/mme.23.9.531 | ||
| Authors | ||
| سجاد استرکی1; احسان زمانی* 1; محمد حسین پل2 | ||
| 1دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه شهرکرد، ایران | ||
| 2دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه تفرش، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش، جذب انرژی در سازه ساندویچ پنل با هسته لانه زنبوری و پوسته از جنس کامپوزیت شیشه-اپوکسی چند لایه، آلومینیم و پارچه های شیشه ای دوبعدی آغشته به سیال غلیظ شونده برشی تحت بارگذاری ضربه سرعت پایین مورد بررسی قرار گرفته است. برای ساخت سیال غلیظ شونده برشی از پلی اتیلن گلایکول400 و سیلیکای دوده شده آب دوست با ابعاد نانومتری استفاده شده و سپس برای صحت سنجی از خواص رئولوژی سیال از دستگاه رئومتر استفاده شده است. آزمایش در دو ارتفاع 100 و 500 میلی متری با دستگاه سقوط وزنه انجام شده است. هسته لانه زنبوری ساندویچ پنل یک بار با سیال غلیظ شونده برشی پر شده و بار دیگر خالی از سیال غلیظ شونده برشی مورد برسی قرار گرفته است. نتایج آزمایش رئولوژی نشان دهنده آن است که با افزایش نرخ برش مقدار ویسکوزیته افزایش پیدا می کند. نتایج آزمایش ضربه نشان دهنده افزایش میزان جذب انرژی در سازه ساندویچ پنل های پر شده با سیال غلیظ شونده برشی نسبت به ساندویچ پنل های تو خالی می باشد. در ارتفاع سقوط 500 میلی متری جذب انرژی ویژه در سازه ساندویچ پنل با جنس پوسته از پارچه آغشته به سیال غلیظ شونده برشی نسبت ساندویچ پنل با جنس پوسته از آلومینیم و کامپوزیت به ترتیب 27/93 و 9/47 درصد افزایش یافته و جذب انرژی در ساندویچ پنل با جنس پوسته از کامپوزیت نسبت به ساندویچ پنل با جنس پوسته از آلومینیم 16/86 درصد افزایش یافته است. | ||
| Keywords | ||
| جذب انرژی; ساندویچپنل; سیال غلیظ شونده برشی; کامپوزیت | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 3,725 PDF Download: 4,698 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,431,563 |
| PDF Download | 17,549,988 |