دوره ۱۸، شماره ۱۱۸ - ( ۱۴۰۰ )                   جلد ۱۸ شماره ۱۱۸ صفحات ۳۱۱-۲۹۷ | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Askari B, Kashaninejad M, Ziaiifar A M, Esmaeelzade E. Study of Drying Behavior of Pumpkin by Convective Hot Air Drying– Cast Tape Drying. FSCT 2021; 18 (118) :297-311
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-35888-fa.html
عسکری بیژن، کاشانی نژاد مهدی، ضیایی فر امان محمد، اسماعیل زاده ابراهیم. بررسی بر رفتار خشک شدن کدوحلوایی به روش تابشی انکساری- هوای داغ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. ۱۴۰۰; ۱۸ (۱۱۸) :۲۹۷-۳۱۱

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-۷-۳۵۸۸۸-fa.html


۱- دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
۲- دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، kashaninejad@yahoo.com
۳- گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (۵۱۴۸ مشاهده)
در این تحقیق فرآیند خشک شدن لایه نازک کدو حلوایی ­با روش تابشی انکساری و هوای داغ بررسی و تاثیر دما و سینتیک خشک شدن­ کدو حلوایی و ارائه بهترین مدل ریاضی به منظور برازش تغییرات نسبت رطوبت به زمان تعیین گردید. در ابتدا برش های کدو حلوایی با ضخامت‌های 3، 5­­ و­ 7 (میلی متر) تهیه شد. خشک شدن با دو روش تابشی انکساری با دماهای 75،­ 85 و 95 (درجه سانتی گراد) و جابجایی با هوای داغ با دماهای 55، 65 و 75 (درجه سانتی گراد) در سه تکرار انجام شد. در ارزیابی سینتیکی نمونه های خشک شده با مدل‌های هایلا و کلاک ضخامت نمونه و دمای خشک شدن بهینه تعیین شد (روش جابجایی هوای داغ، با ضخامت 7 (میلی متر) و دمای 55 (درجه سانتی گراد)؛ روش تابشی انکساری، با ضخامت 7 (میلی متر) و دمای95 (درجه سانتی گراد). پنج مدل تجربی سینتیکی برازش داده با چهار معیار ضریب تبیین، ریشه میانگین مربعات خطا، پیش بینی انحراف مربعات و نسبت ضریب تبیین به ریشه میانگین مربعات خطا تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همچنین، قانون دوم فیک برای ارزیابی ضریب نفوذ موثر رطوبت و معادله آرنیوس در تعیین انرژی فعال سازی (Ea) استفاده گردید­. ­­نتایج نشان داد که مدل هایلا و کلاک نسبت به سایر مدل ها به نحو مناسب تری مراحل خشک شدن لایه نازک کدو حلوایی را ارزیابی می نماید. مقدار انرژی فعال سازی 5310588/37 (کیلوژول بر مول) برای هوای داغ و 32657/20 (کیلوژول بر مول) برای روش تابشی انکساری تعیین گردید. بهترین مدل ریاضی خشک شدن لایه نازک کدو حلوایی با روش تابشی انکساری و روش جابجایی با هوای داغ مدل هایلا و کلاک پیشنهاد شد.
متن کامل [PDF 5633 kb]   (۲۱۴۰ دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: خشک کردن، سرخ کردن، انجماد، آبگیری اسمزی
دریافت: 1398/6/2 | پذیرش: 1400/6/4 | انتشار: 1400/9/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.