دوره ۱۴، شماره ۷۲ - ( ۱۳۹۶ )                   جلد ۱۴ شماره ۷۲ صفحات ۶۵-۴۷ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

دزیانی عادل، جعفری سید مهدی، ضیائی فر امان محمد، قربانی محمد، صادقی ماهونک علیرضا. بهینه‌سازی فرآیند خشک‌کردن پاششی رب گوجه‌فرنگی با استفاده از روش سطح پاسخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. ۱۳۹۶; ۱۴ (۷۲) :۴۷-۶۵

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-۷-۱۵۷-fa.html


۱- دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
۲- دانشیار دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
۳- استادیار دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (۵۴۵۰ مشاهده)
چکیده هدف از این تحقیق، تولید پودر رب گوجه‌فرنگی با استفاده از خشک­کن پاششی و تاثیر شرایط خشک­کردن بر ویژگی­های فیزیکو شیمیایی پودر تولیدشده به منظور افزایش نگهداری،  سهولت در بسته­بندی و حمل­و­ نقل است. در این تحقیق، تأثیر دمای هوای ورودی (180-120 درجه سانتی‏گراد) و غلظت مالتودکسترین به عنوان حامل (50- 25 درصد وزنی/وزنی) بر روی راندمان تولید، رطوبت، حلالیت، جذب رطوبت، پارامترهای رنگی L*، a*، chroma* و مقدار لیکوپن پودر رب گوجه‌فرنگی تولیدشده با خشک کن پاششی نیمه‌صنعتی بررسی شد. نتایج نشان داد که با افزایش دمای ورودی خشک کن راندمان، حلالیت و پارامتر رنگی chroma* پودر افزایش‌یافته، ولی در این شرایط مقدار رطوبت، پارامترهای رنگی L* و a*، جذب رطوبت و مقدار لیکوپن پودر کاهش نشان داد. افزایش غلظت مالتودکسترین باعث افزایش راندمان، حلالیت، پارامتر رنگی L* و مقدار لیکوپن پودر شده ولی مقدار رطوبت، جذب رطوبت، پارامترهای رنگی a*و chroma* کاهش می‌یابد. بهینه‌سازی توسط روش سطح پاسخ انجام شد و شرایط نقطه بهینه شامل دمای هوای ورودی 120 درجه سانتی‌گراد و غلظت مالتودکسترین 5/37 درصد بود.
متن کامل [PDF 616 kb]   (۴۰۴۵ دریافت)    

دریافت: 1396/4/27 | پذیرش: 1396/4/27 | انتشار: 1396/11/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.