دوره ۶، شماره ۱ - ( ۱۴۰۴ )                   جلد ۶ شماره ۱ صفحات ۸۷-۷۵ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barkhordari Firouzabadi M, Rahravi Poodeh S, Tabaeian S M, Afshani ا. Systematic Review of Environmental Components Affecting Social Health. Urban Design Discourse a Review of Contemporary Litreatures and Theories 2025; 6 (1) :75-87
URL: http://udd.modares.ac.ir/article-40-77485-fa.html
برخورداری فیروزآبادی مهدیه، رهروی پوده ساناز، طبائیان سیده مرضیه، افشانی سید علیرضا. مرور نظام‌مند مؤلفه‌های محیطی مؤثر بر سلامت اجتماعی. گفتمان طراحی شهری مروری بر ادبیات و نظریه های معاصر. ۱۴۰۴; ۶ (۱) :۷۵-۸۷

URL: http://udd.modares.ac.ir/article-۴۰-۷۷۴۸۵-fa.html


۱- دانشجوی دکتری معماری، گروه معماری، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
۲- استادیار، گروه معماری، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران ، sanazrahravi@gmail.com
۳- ۳ دانشیار، گروه معماری، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
۴- استاد، گروه جامعه‌شناسی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه یزد، یزد، ایران
چکیده:   (۶ مشاهده)
اهداف: سلامت اجتماعی به عنوان یکی از ارکان سلامت جامعه، متأثر از مؤلفه‌های متعددی می‌باشد. هدف پژوهش حاضر، مرور جامع پژوهش‌های صورت‌گرفته در خصوص مؤلفه‌های محیطی مؤثر بر سلامت اجتماعی و شناسایی مؤلفه‌های تأثیرگذار محیطی بر آن می‌باشد.
روش‌ها: در یک مطالعه مروری سیستماتیک، کلیه مقالات مرتبط با موضوع بدون محدودیت زمانی و مکانی و با جستجوی نظام‌مند پایگاه‌های معتبر در دسترس شامل گوگل اسکولار، وب آف ساینس، اسکوپوس، پاب مد، جهاد دانشگاهی، پرتال جامع علوم انسانی و بانک اطلاعات نشریات کشور بازیابی گردید که در نهایت 46 مقاله مطابق با معیارها و ملاک‌های ورودی موردنظر، به عنوان پژوهش های نهایی مرتبط با موضوع انتخاب شد.
یافته‌ها: طبق یافته‌های این تحقیق، اکثر مطالعات در کشورهای ایالات‌متحده و استرالیا انجام شده است. همچنین یافته‌های حاصل از مطالعه بیانگر آن است که اغلب تحقیقات در رابطه با حوزه شهری و در خصوص شهروندان و ساکنان محله و منابع بسیار کمی در حوزه معماری انجام‌شده که اکثراً در رابطه با کاربری مسکونی و تعداد اندکی در رابطه با کاربری‌های فرهنگی، درمانی و اداری می‌باشد.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این پژوهش، مؤلفه‌های محیطی تأثیرگذار بر سلامت اجتماعی را می‌توان در 20 گروه اصلی دسته‌بندی نمود، بطوریکه بیشترین میزان مطالعات مربوط به فضاهای سبز طبیعی، مکان سوم، تجهیزات، مبلمان و دسترسی بوده است. از میان 28 شاخص‌ سلامت اجتماعی مورد مطالعه، به ترتیب تعامل اجتماعی و روابط اجتماعی بالاترین میزان تأثیرپذیری را داشته‌اند.
 
متن کامل [PDF 675 kb]   (۶ دریافت)    
نوع مقاله: مروری سیستماتیک | موضوع مقاله: شهر و سلامتی
دریافت: 1403/7/24 | پذیرش: 1403/8/27 | انتشار: 1404/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.