دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۱۴۰۳ )                   جلد ۱۴ شماره ۱ صفحات ۵۹-۴۷ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini S V, Pir Alidehi M, Nematollahi M A, Aryanasab F. Comparison of the amino acid composition of silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) meat protein powder using washing, thermal and pH change methods. JFST 2025; 14 (1) :47-59
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-77448-fa.html
حسینی سید ولی، علیزاده محدثه، نعمت اللهی محمدعلی، آریا نسب فضه. مقایسه ترکیب اسیدآمینه پودر پروتئین گوشت ماهی کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) با استفاده از روش‌های شستشو، حرارتی و تغییر pH. علوم و فنون شیلات. ۱۴۰۳; ۱۴ (۱) :۴۷-۵۹

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-۶-۷۷۴۴۸-fa.html


۱- گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، ایران ، hosseinisv@ut.ac.ir
چکیده:   (۳۵۰ مشاهده)
پروتئین ماهی با داشتن مقادیر اسیدهای آمینه ضروری بالاتر از پروتئین حیوانات خشکی، قابلیت هضم بالاو قابلیت اتصال قوی با سایر پروتئین­ها به­عنوان همبند، امولسیفایر یا عامل پخش­کننده، متخصصان صنایع غذایی را بر آن داشته که در جهت تولید انواع روش­های تولید کنسانتره و پودر حاصل از آن پژوهش­های بسیاری کنند. در این پژوهش با استفاده از روش­های شستشو، حرارتی و تغییر pH از گوشت ماهی کپور نقره­ای (Hypophthalmichthys molitrix) پودر پروتئین تولید و آنگاه ترکیب اسید­آمینه پودر پروتئین تولید شده با روش­های مختلف با یکدیگر مقایسه گردید. نتایج مقایسه میانگین سنجش ترکیب اسیدآمینه حاکی از آن بود که تیمار حرارتی به ترتیب با میانگین مجموع اسید­های آمینه ضروری و غیرضروری و نسبت EAA/NEAA، 08/306، 09/409 میلی­گرم بر گرم پروتئین و 75.0% حداکثر مقدار را دارا می­باشد (p<0.05) و مقادیر حداقلی در دو شاخص EAA و NEAA به تیمار تغییر pH با مقدار میانگین به ترتیب 39/229و 08/321 میلی­گرم بر گرم پروتئین (p<0.05) و نیز حداقل نسبت EAA/NEAA را تیمار شستشو با مقدار میانگین 0.68% به خود اختصاص داده است (p<0.05). از طرفی طبق نتایج کلی و در راستای تعیین و طبقه­بندی تیمار بهینه می­توان گزارش نمود که تیمار حرارتی از بین سایر تیمار­ها، به­دلیل مقادیر حداکثری مجموع اسید­های آمینه ضروری و غیرضروری و نسبت EAA/NEAA و مقدار اسید آمینه­های Glu و Asp (دو اسید آمینه مهم اومامی)، به­عنوان تیمار مطلوب­تری تعیین می­گردد و پس از آن تیمار شستشو و تغییر pH به ترتیب در جایگاه دوم و سوم، جهت غنی­سازی در فرمولاسیون­های غذایی، پیشنهاد می­گردد.


 
متن کامل [PDF 3064 kb]   (۸۹ دریافت)    
 

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1403/7/21 | انتشار: 1404/2/10

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.