دوره ۱۹، شماره ۱۲۲ - ( ۱۴۰۱ )                   جلد ۱۹ شماره ۱۲۲ صفحات ۲۵۵-۲۴۷ | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khoori M, Arianfar A, khoorie E. Assessment of heavy metals in different rice samples by atomic absorption. FSCT 2022; 19 (122) :247-255
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-35431-fa.html
خوری مرضیه، آریان فر اکرم، خوری عصمت. بررسی غلظت فلزات سنگین در نمونه های مختلف برنج با استفاده از جذب اتمی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. ۱۴۰۱; ۱۹ (۱۲۲) :۲۴۷-۲۵۵

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-۷-۳۵۴۳۱-fa.html


۱- دانشجویی دکتری بهداشت مواد غذایی، دانشگاه فردوسی ، مشهد، ایران.
۲- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه ازاد اسلامی، قوچان، ایران ، a_aria_1443@yahoo.com
۳- گروه علوم و صنایع غذایی،واحد قوچان،دانشگاه آزاد اسلامی،قوچان،ایران
چکیده:   (۲۶۴۳ مشاهده)
برنج یکی از محبوب ترین غذاهای اصلی انسان است. می­تواند آلودگی و فلزات سنگین را از خاک جذب کند و بر سلامت انسان اثر بگذارد. بنابراین لازم است اطلاعاتی در مورد فلزات سنگین برنج و مصرف آنها توسط انسان داشته باشیم. بر این اساس فلزات سنگین کادمیوم، کروم، سرب و نیکل در  نمونه برنج از سه منبع ایران، پاکستان، هندوستان و از طریق اسپکتروفتومتر جذب اتمی مورد بررسی قرار گرفت. مقدار فلزات سنگین Cd، Cr، Pb و Ni در نمونه های مختلف برنج از 008/0± 04/0 تا 03/0 ± 04/0، 10/0 ± 19/0تا 0/0± 50/0، 04/0 ،± 092/0 تا 18/0 ، 1/0 ± 28/1 و01/0±19/0 تا 01/0 ± 89/0 به ترتیب مشاهده شد و بالاترین میزان فلزات سنگین در تاج ملاح و کمترین میزان آن در عبدالسلام بود.. مقدار تخمینی روزانه مصرف (EDI) برای انواع مختلف برنج محاسبه شد.غلظت کادمیوم و سرب بیشتر از حد (LOQ) تعریف شده توسط FAO / WHO به استثنای یک برند بود، در حالی که مقدار کروم به طور معنی داری کمتر از LOQ بود. از داده های اخیر مصرف برنج، مصرف روزانه ترکیبات سمی برای جمعیت ایران محاسبه شد. برآورد مصرف روزانه (EDI) برای تمامی فلزات سنگین از طریق مصرف برنج بطور قابل توجهی پایین تر از ADI بود.
متن کامل [PDF 2544 kb]   (۱۸۳۹ دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1398/5/13 | پذیرش: 1399/11/18 | انتشار: 1401/1/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.