دوره ۱۴، شماره ۷۳ - ( ۱۳۹۶ )                   جلد ۱۴ شماره ۷۳ صفحات ۷۰-۶۱ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

اشجعی الهام، اسحاقی محمدرضا، اسدالهی سیمین. کاربرد پیش تیمار اولتراسونیک در استخراج روغن دانه کنجد و بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. ۱۳۹۶; ۱۴ (۷۳) :۶۱-۷۰

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-۷-۲۸۶۸-fa.html


۱- دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین پیشوا، گروه علوم و صنایع غذایی، ورامین، ایران
۲- استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین پیشوا، گروه علوم و صنایع غذایی، ورامین، ایران
چکیده:   (۶۳۸۳ مشاهده)
چکیده
در بین منابع روغنی،کنجد با نام علمی Sesamum Indicum L.  قدیمی‌ترین دانه روغنی است که توسط انسان شناخته شده است. این دانه روغنی از ارزش غذایی و دارویی بسیار بالایی برخوردار است و یک منبع غنی از پروتئین و چربی مرغوب محسوب می‌گردد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر زمان و فرکانس پیش تیمار اولتراسونیک جهت روغن کشی از کنجد به روش استخراج با حلال بر راندمان و ویژگی های فیزیکوشیمیایی روغن استحصالی می باشد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS  نسخه 19 انجام شد. همچنین مقایسه میانگین داده‌ها براساس آزمون دانکن در سطح 05/0 درصد انجام پذیرفت. بر طبق نتایج این تحقیق، تیمار اولتراسونیک موجب کاهش معنی دار ضریب شکست (حداکثر 5/6 درصد)، اندیس اسیدی (حداکثر 8/36 درصد) و اندیس پراکسید (حداکثر 72/9 درصد) و افزایش معنی دار راندمان شده (حداکثر 84/5 درصد) اما اثر معنی داری بر دانسیته (001/0±915/0) نداشت. این تحقیق نشان داد پیش تیمار اولتراسونیک به مدت 90 دقیقه با فرکانس 130 کیلوهرتز بدون تغییر ساختار اسید چربی روغن، موجب افزایش راندمان روغن کشی می گردد.
متن کامل [PDF 183 kb]   (۱۹۹۱ دریافت)    

دریافت: 1396/6/20 | پذیرش: 1396/6/20 | انتشار: 1396/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.