RT - Journal Article T1 - JF - mdrsjrns YR - 2019 JO - mdrsjrns VO - 15 IS - 85 UR - http://fsct.modares.ac.ir/article-7-14223-fa.html SP - 407 EP - 415 K1 - HFCS AB - در سال‌های اخیر بحث‌ و نگرانی‌های زیادی در زمینه مصرف شربت ذرت حاوی فروکتوز(HFCS ) و ساکارز، متابولیسم آن‌ها در بدن و تاثیرات منفی احتمالی ناشی از مصرف آن‌ها بر سلامتی وجود دارد. همچنین فرضیه‌های مختلفی مبنی بر نقش HFCS در بروز پدیده چاقی منتشر شده که بسیاری از آن‌ها نتیجه بررسی روند بروز چاقی در عمده‌ترین کشور مصرف کننده HFCS (آمریکا) و تغذیه حیوانات آزمایشگاهی با رژیم‌های حاوی فروکتوز خالص می‌باشند. تا کنون محققان زیادی اعلام کرده‌اند که تفاوت ساختاری و متابولیسمی بین HFCS55 و ساکارز وجود ندارد. این دو شیرین کننده مغذی از مقادیر تقریبا مساوی گلوکز و فروکتوز تشکیل شده‌اند و از لحاظ میزان کالری و قدرت شیرین‌کنندگی مشابه هستند و به طریق مشابه جذب دستگاه گوارش میشوند. گزارش اثرات منفی HFCS بر سلامتی معمولا نتیجه مقایسه روند متابولیسم گلوکز خالص با فروکتوز خالص می‌باشد در حالیکه فروکتوز خالص تقریبا در رژیم غذایی هیچ انسانی وجود ندارد. تاثیر استفاده از ساکارز، فروکتوز و HFCS55 در افزایش خطر بروز چاقی، سندروم متابولیکی و ایجاد کبد چرب در مطالعات مختلف و با متدهای مختلف مورد بحث قرار گرفته و نتایج مختلفی منتشر شده‌ است. هدف از این مقاله اشاره به نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده بر HFCS و ساکارز و بررسی اثرات منفی احتمالی آن ها بر سلامتی می‌باشد. LA eng UL http://fsct.modares.ac.ir/article-7-14223-fa.html M3 ER -