TI - Effect of salicylic acid on biocontrol efficacy of Pseudomonas fluorescens against blue mold of apple fruit PT - JOURNAL ARTICLE TA - mdrsjrns JN - mdrsjrns VO - 15 VI - 85 IP - 85 4099 - http://fsct.modares.ac.ir/article-7-15616-fa.html 4100 - http://fsct.modares.ac.ir/article-7-15616-fa.pdf SO - mdrsjrns 85 AB  - کپک آبی با عامل Penicillium expansum، یکی از مهم‌ترین بیماری پس از برداشت میوه‌های سیب می‌باشد. از این رو کارایی غلظت‌های مختلف اسید سالیسیلیک (SA) به‌تنهایی یا همراه با Pseudomonas fluorescens به‌منظور کنترل کپک آبی میوه سیب بررسی شد و تاثیر اسید سالیسیک بر القای برخی از واکنش‌های دفاعی مورد مطالعه قرار گرفت. SA در غلظت‌ 1000 میکروگرم/ میلی‌لیتر جوانه‌زدن اسپور بیمارگر را به‌طور قابل‌توجهی در محیط درون شیشه کاهش می‌داد (p≤005)، اما در روی سیب قادر به کنترل موثر بیماری نبود. کاربرد توام SA و P. fluorescens بر زخم‌های سطح میوه سیب نشان داد که کارایی کنترل بیولوژیک آنتاگونیست Pseudomonas fluorescens علیه کپک آبی میوه سیب به‌طور معنی‌داری توسط SA افزایش می‌یابد (p≤005). در این رابطه، بیشترین تاثیر SA به غلظت 10 میکروگرم/ میلی‌لیتر مربوط بوده است و در غلظت‌های بالاتر و کمتر تاثیر آن کاهش می‌یافت. میوه‌های تیمار شده با SA یا P. fluorescens به‌تنهایی میزان ترکیبات فنلی و فعالیت پراکسیداز بیشتری نسبت به میوه‌های شاهد داشتند، اما کاربرد توام P. fluorescens و SA در غلظت 10 میکروگرم/ میلی‌لیتر تاثیر بیشتری بر القای مقاومت میوه علیه بیماری داشته است. CP - IRAN IN - LG - eng PB - mdrsjrns PG - 245 PT - YR - 2019