RT - Journal Article T1 - Effects of triploidization on hatching, survival, growth performance, proximate composition and fatty acids profiles in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) JF - mdrsjrns YR - 2016 JO - mdrsjrns VO - 5 IS - 1 UR - http://jfst.modares.ac.ir/article-6-3106-fa.html SP - 27 EP - 41 K1 - Rainbow trout K1 - (Oncorhynchus mykiss) K1 - Triploid K1 - Survival K1 - Fatty acids composition AB - هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر القای تریپلوییدی در قزل‌آلای رنگین‌کمان بر بازماندگی، رشد، ویژگی‌های لاشه و همچنین ترکیب اسید‌های چرب عضله بود. برای این کار از 8 مولد ماده با میانگین وزن 246±1600 گرم و 6 مولد نر با میانگین وزن 186±1393 گرم که از نظر سنی 4 ساله بودند، استفاده شد. شوک دمایی 10 دقیقه پس از لقاح و به مدت 10 دقیقه و با دمای 28 درجه سانتی‌گراد اعمال شد. نتایج نشان داد درصد القای تریپلوییدی 1±10/87 درصد بود که با اندازه‌گیری گلبول‌های قرمز مشخص شد. نرخ بازماندگی از مرحله لقاح تا چشم‌زدگی در گروه دیپلویید 59/1±12/92 درصد و در گروه تریپلویید 21/1±31/86 درصد بود و به‌طور معناداری کاهش یافت (05/0p<). بازماندگی در مرحله چشم‌زدگی تا تخم‌گشایی در گروه دیپلویید 45/0±10/98 درصد و در گروه تریپلویید33/1±04/94 درصد بود که به‌طور معناداری کاهش یافت (05/0p<). از نظر شاخص‌های رشد نظیر وزن اولیه، وزن نهایی، افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و ضریب چاقی در انتهای دوره آزمایش یعنی 38 روز پس از شروع تغذیه فعال، گروه دیپلویید به‌طور معناداری بهتر از گروه تریپلویید بود (05/0p<). ترکیب بیوشیمیایی لاشه از نظر میزان پروتئین، چربی و خاکستر بین دو گروه تفاوتی نداشت، ولی میزان رطوبت در گروه تریپلویید افزایش معناداری (05/0p<) نشان داد. علاوه بر این، نتایج این پژوهش نشان داد که در اثر القای تریپلوییدی میزان اسیدهای چرب اشباع افزایش یافته و میزان اسیدهای چرب غیراشباع کاهش می‌یابد. LA eng UL http://jfst.modares.ac.ir/article-6-3106-fa.html M3 ER -