AU - Salehi-Fathabadi, Zarin AU - Maghsoudlou, Yahya AU - Akhavan, Hamidreza AU - Moayedi, Ali AU - Khorasani, Sepideh TI - The assessment of the effect of Aloe vera gel coating containing salicylic acid and thyme extract on the shelf life of fresh pistachios during storage PT - JOURNAL ARTICLE TA - mdrsjrns JN - mdrsjrns VO - 16 VI - 86 IP - 86 4099 - http://fsct.modares.ac.ir/article-7-23168-fa.html 4100 - http://fsct.modares.ac.ir/article-7-23168-fa.pdf SO - mdrsjrns 86 AB  - هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر پوشش ژل آلوئه­ورا (50 و 100 درصد وزنی- وزنی)، سالیسیلیک اسید (0 و 2 میلی مولار) و عصاره آویشن (0، 1/0 و 5/0 درصد حجمی-حجمی) بر ماندگاری پسته تازه بود. آزمون انتشار دیسک در قالب طرح کاملاً تصادفی و بررسی درصد توسعه کپک آسپرژیلوس، شمارش میکروبی، ارزیابی حسی و آزمون سنجش رنگ به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گردید. نتایج نشان داد قطر رشد و درصد توسعه کپک و شمارش کپک، مخمر و باکتری های مزوفیل هوازی در نمونه‌های دارای پوشش ژل آلوئه­ورای حاوی سالیسیلیک اسید و عصاره آویشن کمتر بود. هم چنین بیشترین میزان مؤلفه­های رنگی و امتیاز در آزمون­های سنجش رنگ و ارزیابی حسی به این نمونه ها تعلق گرفت و به طور معنی­داری با شاهد اختلاف داشتند (05/0>P). تیمارهای کنترل و ژل آلوئه­ورا با غلظت 50 درصد (a) نیز به عنوان نامطلوب­ترین پوشش­ها شناخته شدند و پوشش ژل آلوئه­ورای حاوی عصاره آویشن و سالیسیلیک اسید در غلظت های بالا (AST) با قابلیت توانایی بهبود ماندگاری پسته تازه، تیمار برتر شناسایی گردید. CP - IRAN IN - Gorgan, Basij Square, University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Faculty of Food Industry LG - eng PB - mdrsjrns PG - 297 PT - YR - 2019