RT - Journal Article T1 - Effect of glycerol addition on the mechanical and physical properties of soy protein isolate film JF - mdrsjrns YR - 2009 JO - mdrsjrns VO - 6 IS - 20 UR - http://fsct.modares.ac.ir/article-7-935-fa.html SP - 1 EP - 10 K1 - Soy protein isolate K1 - Edible films K1 - glycerol K1 - Tensile strength K1 - Water vapor transmission rate AB - چکیده به دلیل مخاطرات زیست محیطی ناشی از کاربرد پوشش­های مصنوعی و تجزیه ناپذیر، پژوهشگران زیادی به سمت تولید پوشش­های خوراکی طبیعی روی آورده­اند که یکی از منابع تهیۀ آنها پروتئین سویا است. در این تحقیق فیلم خوراکی از ایزوله پروتئینی سویا تولید شد و اثر افزودن گلیسرول به عنوان پلاستیسایزر در سه سطح 4/0، 6/0 و 8/0 گرم به ازای هر گرم ایزوله سویا بررسی شد. آزمون­های ویژگی­های مکانیکی (مقاومت کششی و میزان کش آمدگی) و ویژگی­های فیزیکی (میزان تراوایی به بخار آب، میزان کدورت، درصد مواد محلول و درصد جذب آب) روی فیلم ها انجام گرفت. فیلم تهیه شده بدون افزودن گلیسرول بسیار شکننده بود. نتایج نشان داد که افزودن گلیسرول منجر به بهبود معنی دار (05/0>p) ویژگی­های مکانیکی، کاهش مقاومت کششی و افزایش میزان کش­آمدگی فیلم­ها شد. درصد مواد محلول، درصد جذب آب و تراوایی به بخار آب فیلم­ها با افزایش گلیسرول افزایش یافت. در حالیکه افزودن گلیسرول منجر به کاهش معنی­داری در کدورت فیلم­ها شد (05/0>p)، اما غلظت گلیسرول روند مشخصی را در کاهش کدورت فیلم­ها ایجاد نکرد. LA eng UL http://fsct.modares.ac.ir/article-7-935-fa.html M3 ER -