دوره 15، شماره 85 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 85 صفحات 255-263 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Investigating the use of different methods of lettuce washing in Shigella Flexneri microbial load. FSCT. 2019; 15 (85) :255-263
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-15450-fa.html
دیدار زهره. بررسی استفاده از روشهای مختلف شستشوی کاهو در کاهش بار میکروبی شیگلا فلکسنری. علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (85) :255-263

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-15450-fa.html


گروه صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور
چکیده:   (452 مشاهده)
یکی از معضلات مصرف سبزیجات تازه، احتمال آلودگی آنها به باکتریهای بیماریزا است. شستشوی سبزیجات تازه نقش مهمی در کاهش جمعیت میکروبی وا فزایش ایمنی مصرف این گونه محصولات دارد. آب الکترولیز شده به عنوان یک ضدعفونی کننده جدید در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. این ضدعفونی کننده، بی خطر، ارزان و ایمن است که بر روی گونه های مختلف میکروبها، قارچ ها و ویروس ها موثر است. در این مطالعه استفاده از انواع مختلف آب شستشو بر کاهش جمعیت باکتریایی شیگلا فلکسنری در کاهو مورد بررسی قرار گرفته است. انواع آب مورد استفاده شامل آب آشامیدنی، آب آشامیدنی اسیدی شده، آب دیونیزه کلر زنی شده با غلظت های کلر باقیمانده 50 و 25 میلی گرم در لیتر، آب الکترولیز شده خنثی، آب الکترولیز شده اسیدی با غلظت کلر باقیمانده 50 و 25 میلی گرم در لیتر در زمانهای مختلف شستشو (60 و 180 ثانیه) و دماهای مختلف شستشو ( 4 و 25 درجه سانتی گراد) بررسی شد. نتایج این تحقیق نشان داد، الکترولیز نمودن آب بیشترین کارایی در کاهش بار میکروبی کاهو داشته است (72%) و اسیدی کردن آب الکترولیز شده سبب افزایش راندمان ضدعفونی کنندگی آن می شود (75%). بعلاوه، بررسی جمعیت میکروبی کاهو در طی زمانهای ماندگاری 1 تا 4 روز نیز نشان داد که در نمونه های کاهو شستشو شده با آب الکترولیز روند افزایش جمعیت میکروبی، آهسته تر نسبت به سایر روشهای شستشو است.
واژه‌های کلیدی: شیگلا فلکسنری، کاهو، آب شستشو
متن کامل [PDF 466 kb]   (204 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی |
دریافت: ۱۳۹۶/۱۰/۲۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code